DIAKONIMOTTAGNING

Diakonimottagningen finns i Smedsby församlingsgård (ingång C), Niklasvägen 3, 65610 Korsholm.

Mottagningen är öppen tisdagar och torsdagar kl 9-11. (Om denna tid inte passar går det bra att komma överens om en annan tid, ta då kontakt via telefon eller mail.)

Kontaktuppgifter:

Hanna-Maria Hakala, diakon           Sandra Mörk, vikarierande diakon

hanna-maria.hakala@evl.fi              sandra.mork@evl.fi

Tel. 044 322 6707                                   Tel: 044 356 0530

Stöd och hjälp

Inom diakonin är vårt mål att uppsöka, lindra och motverka människors nöd och lidande.  Genom diakonimottagning, hembesök, själavård, gruppverksamhet och stödjande funktioner försöker vi hjälpa människan mitt i hennes svårigheter. Vi diakoniarbetare finns till för alla åldersgrupper och vi verkar under tystnadsplikt.

Vi finns till för Dig!

Genom diakonin vill vi vara medvandrare och ge stöd:

• vid plötslig livsförändring
  • då du känner dig ensam,
  • vid problem i relationer
  • tillfällig hjälp vid ekonomisk kris
  • osv.

Diakonin gör hembesök och besök på olika inrättningar.

Har du någon anhörig som du önskar att vi besöker, ta gärna kontakt.

Vi finns till för varandra!

Livet är en Guds gåva. När det är som bäst tycker vi att det är värt varje ögonblick. Men det kan lätt bli annorlunda.

Läs om stöd vid problem i vardagen

Diakonismycke

Du behöver inte vara ensam. Du kan be en församlingsanställd komma på besök eller ta kontakt med kyrkans samtalstjänst.

Läs om samtal och besök