Korsholms kyrka

Adelcrantzgränd 1, 65380 Vasa
0400 415008

Kyrkan är öppen vid gudstjänster, högmässor och konserter. Under juni, juli och augusti är kyrkan även öppen måndag-fredag kl. 9-16. Övriga tider enligt överenskommelse via Pastorskansliet, tel. 0400 415008 (må-ti samt to-fr kl. 9-14, stängt onsdagar)

Korsholms kyrka

Finns på Kyrkbacken i Gamla Vasa. Kyrkan är fd hovrättshuset i Vasa från år 1786 och ändrad till kyrka år 1863. Den gamla kyrkan brann år 1852 (kyrkoruinerna i Gamla Vasa).

I kyrkkällaren finns en liten kammarmusiksal, sammanträdesrum och omklädningsutrymmen för körer mm.

I kyrkan finns en defibrillator i ett defibrillatorskåp, vid huvudingången till höger innanför dörren. Information på defi.fi

Info angående vigslar i kyrkan:

Vi lyckönskar er till beslutet att ingå äktenskap och till valet av vigselkyrka. Eftersom Ni inte är de enda som upptäckt vår vackra kyrka vill vi från församlingens sida påminna om några praktiska saker med tanke på att det en vanlig sommarlördag kan vara fem vigslar inbokade på fem timmar.

- Blommor finns på altaret, tilläggsdekorationer kan göras framme i kyrkan intill vigselryan.

- Ingenting får strös ut (rosenblad o. dyl.) inne i kyrkan. Ris i måttliga mängder kan användas när brudparet kommit utanför kyrkan.

- Möbleringen i kyrkan hålls oförändrad. Stolarna står på sin plats (Ofta använder brudparets närmaste dem)

- Kyrkans huvudingång finns på norra gaveln. Reservutgången mot hjältegravaven används inte. Till huvudingången får brudparets bil köra trots förbudsmärken.

- Ytterligare detaljer kan diskuteras med vaktmästaren eller pastorskansliet.

Det är viktigt att bröllopsarrangörerna får ta del av denna information vid planeringen eftersom brudparet har annat att tänka på inför den stora dagen.

Välkomna till Korsholms kyrka!

Korsholms svenska församling,

Berndt Berg, kyrkoherde

Hyra för kyrkan
- Ingen avgift för medlemmar i ev. lutherska kyrkan
- Medlem av befolkningsregistret 100,00€

Bokningar via församlingens pastorskansli, tel 0400 415008 (må-ti och to-fre kl. 9-14. Stängt på onsdagar)

Parkeringsplatser finns söder och norr om kyrkparken vid infart från väster via Kyrkallén eller Korsholmsgatan samt öster om kyrkan vid infart från Postgatan via Adelcrantzgränden.
Hörselslinga
Handikapptoalett