Kakor (cookies)
Kakor (cookies)Öppna länk i ny flik
Ordinarie:
Kerstin Lång, 83
Peter Back, 40
Jonas Wikström, 40
Mikael Fredman, 29
Ann-Marie Granholm, 27
Anna-Karin Lärka, 24
Henrik Ingo, 22
Rune Särs, 20
Yngve Lithén, 19
Marcus Beijar, 17
Ersättare:
Elvis Ahlgren, 8
Mikaela Mattlar, 6
Ordinarie:
Kerstin Lång, 69
Julia Järveläinen, 40
Ann-Marie Granholm, 29
Peter Back, 27
Mikael Fredman, 26
Henrik Ingo, 25
Mikael Ventin, 23
Rune Särs, 22
Yngve Lithén, 16
Johanna Nystrand, 15
Mia Koski, 11
Mikaela Mattlar, 10
Ersättare:
Anna-Mari Bäckman, 8
Elvis Ahlgren, 6
Gun-Viol Skoglund, 5
Anette Wollsten-Håkans, 4
I församlingar som hör till en kyrklig samfällighet utses medlemmarna till samfällighetens gemensamma kyrkofullmäktige och församlingarnas församlingsråd.
I Korsholms svenska församling väljs 12 medlemmar till församlingsrådet och 10 medlemmar till gemensamma kyrkofullmäktige.
Val förrättas vart fjärde år samtidigt i alla församlingar. Församlingsvalen är direkta, hemliga och proportionella. Alla röstberättigade har lika rösträtt. Direkt val innebär att den röstberättigade röstar direkt på den person som han eller hon vill få vald. Varje kandidat har ett eget nummer som väljaren antecknar på röstsedeln.
Rösträtt i församlingsvalet har alla medlemmar i kyrkan som fyller 16 år senast 20.11.2022, dvs. på valdagen (födda 20.11.2006 eller tidigare) och som har i lagen om hemkommun avsedd hemkommun i Finland. Rösträtten utövas i den församling i vilken den röstberättigade har antecknats som närvarande medlem av församlingen 15.8.2022.
På denna sida hittar du information om vad församlingarnas förtroendevalda fattar beslut om.
Någon tror på, hoppas på och älskar dig! Under valåret väcks tankar och diskussioner genom tre nationella budskap: "Vi skapar framtiden nu", "Tillsammans mot ensamheten" och "Medkänslans röst i vår tid".
Församlingsvalet är också ett val som handlar om värderingar. Hur skulle du vilja att din kyrka verkar i framtiden? Vad är bra, vad skulle du vilja förändra? De lokala förtroendevalda väljer lekmannarepresentanter till kyrkomötet, som är det högsta beslutande organet i hela kyrkan.
Valbarhet innebär behörighet att ställa upp som kandidat till kyrkofullmäktige i en församling eller till gemensamma kyrkofullmäktige och församlingens församlingsråd i en kyrklig samfällighet. Valbar till förtroendeuppdrag i en församling eller kyrklig samfällighet är en för kristen övertygelse känd konfirmerad församlingsmedlem som har fyllt 18 år och som inte är omyndig. Åldern för valbarhet ska i församlingsvalet uppfyllas senast på valdagen, dvs. 20.11.2022. På denna sida hittar du mera information om vem som kan kandidera i församlingsvalet! Och här hittar du information om hur du gör om du vill ställa upp i valet.
De röstberättigade kan efter eget val rösta antingen på förhand eller på valdagen. Det är möjligt att förhandsrösta på vilket som helst allmänt förhandsröstningsställe i hela landet, men på den egentliga valdagen 20.11.2022 kan den röstberättigade endast rösta på röstningsstället för sin egen församling.
Församlingsvalets förhandsröstning ordnades 8–12.11.2022 på pastorskansliet, Adelcrantzgränd 1 i Gamla Vasa, varje dag kl. 9.00–18.00.
*****
En röstberättigad vars rörelse- eller funktionsförmåga är så begränsad att han eller hon inte utan oskäliga svårigheter kan ta sig till röstnings- eller förhandsröstningsstället får förhandsrösta hemma. Personen, eller någon annan som han eller hon utsett, ska lämna in en begäran om hemmaröstning till pastorsexpeditionen skriftligt eller per telefon senast 4.11.2022 före kl. 16.00. Telefonnumret till pastorskansliet är 0400 415 008.
Valinsamlingen i samband med församlingsvalet 2022 är ett samarbete mellan Kyrkans Utlandshjälp, Kyrktjänsts Kotimaanapu, Finska Missionssällskapet och Finska Bibelsällskapet. Intäkterna används till att hjälpa människor i nöd både i Finland och i utlandet.
Sänd textmeddelandet DIAKONI till numret 16499
(Meddelandet kostar 15€)
Donera med MobilePay. Numret är 25171
Bankgiro: FI68 3131 3001 2553 55 meddelande: Församlingsvalets insamling
Du kan också donera på nätet. Det gör du via denna länk.
Insamlingstillstånd: Fastlandet RA/2019/723, i kraft 1.1.2020–31.12.2024, och på Åland ÅLR 2022/3368, i kraft 1.6–31.12.2022.
Jussi Lahti, ordförande
Ossi Pursiainen
Hans Lång
Christina Sand
Barbro Sandin
Elisabeth Javén
Margareta Antus
Susann Nabb-Vornanen, sekreterare (utanför valnämnden)
Följande valdes till ersättare:
Petter Ingo
Ann-Katrin Svenns
Greger Erikslund
Rudolf Vestergård
Brita Björknäs
Britta Beijar
1. Mikael Elvis Ahlgren
Jag är en glad ålänning med humor som oftast lyssnar till namnet Elvis. Sedan 1,5 år tillbaka är jag bosatt i Smedsby tillsammans med min fina sambo och hennes hund (en welsh springer spaniel). Mina barn och min släkt finns kvar på Åland så då och då blir det en liten Ålandsresa. Som mitt namn kanske får någon att misstänka så är jag mycket intresserad av vår tids störste artist - Elvis Presley.
I yrkeslivet har jag jobbat mycket inom IT-branschen och det gör jag nu också när jag jobbar i Vasa med support för ett kassasystem. Tidigare har jag under 6 år jobbat som teknisk chef på Ålands Radio och TV där jag även filmade för webb och TV. Innan det jobbade jag som radiopratare med eget program på en kommersiell åländsk radiostation. Media är således ett bekant område som jag tycker väldigt mycket om.
Naturligtvis har jag även erfarenhet av församlingsarbete. Jag jobbade en tid som församlingssekreterare i Mariehamns församling och då lärde jag mig mycket om arbetet i en församling. På senare år har jag varit förtroendevald i Lemland-Lumparlands församling på Åland där jag satt i både kyrkoråd och kyrkofullmäktige. Det var under perioden 2015-2021. En tid var jag också vice ordförande i kyrkofullmäktige och fick leda sammanträden då ordföranden inte hade möjlighet att närvara.
Även i det kommunala har jag varit med i olika nämnder (skolnämnden, kultur-och fritidsnämnden, socialnämnden) och som ersättare i kommunfullmäktige i Lemlands kommun (2016-2019).
Jag har under många år varit med i olika föreningar och driver just nu Elvisklubben ”Elvis i Norden” som ger ut gratistidningen ”Elvismagasinet” 6 gånger per år. Läsarna/medlemmarna finns till största delen i Sverige, Finland och Norge.
2. Eftersom jag är ny som österbottning så är jag nyfiken på att få lära känna Korsholms svenska församling på djupet. Ta reda på vilka styrkor som finns och vad som kanske behöver utvecklas vidare. Jag vill också lära känna alla människor som jobbar för församlingen och tillsammans med dem se till att församlingen mår bra.
3. Kyrkan bör se till både de äldres och de ungas intressen och naturligtvis hjälpa de svagaste i samhället.
4. Som förtroendevald vill jag bidra till att församlingen utvecklas till en modern och effektiv församling. Vi ska förstås inte ändra på allting utan behålla de kristna värderingarna och bevara grunderna i den kristna traditionen samtidigt som vi går framåt. Vi ska nyttja våra resurser på bästa sätt vilket förstås innebär att vi måste prioritera rätt. Församlingen ska vara lyhörd för församlingsmedlemmarnas behov och önskemål. Vi måste sträva efter att verka på ett sätt som tilltalar människor i dagens samhälle så att församlingen kan leva vidare och vara relevant även i framtiden.
5. Församling på väg!
*****
1. Peter Back, 57 år. Bor i min hemby Iskmo. Gift och har 3 vuxna barn och 2 barnbarn.
Jobbar som lägergårdföreståndare på Alskat lägergård. Även utbildad ungdoms- och idrottsledare och kyrkvaktmästare. Intressen: naturen, sjöliv, motionsidrott, familjen, föreningsliv.
2. Sitter med i gemensamma kyrkofullmäktige och församlingsrådet. Aktiv också som kyrkvärd. Församlingen har alltid känts som min ”hemförsamling” även när jag bott på annan ort.
3. En församling som ser alla sina medlemmar. Eftersom församlingen är stor geografisk med många byar är det viktigt att den syns i hela verksamhetsområdet. Kör- och musiken är viktig, dessutom samarbete med andra församlingar, föreningar mm. Tröskeln att delta i församlingens evenemang, tillställningar skall vara låg, Alla skall få vara delaktiga.
4. Mera verksamhet i byarna. Viktigt med barn- och ungdomsarbetet , körer och musikarbetet och stöd till familjer och åldringar. Fastigheterna bör underhållas.
5. Styrka – Närhet – Kärlek.
*****
1. Vem är du?
Marcus Beijar, 35 år ung, från Karperö. Jobbar som förvaltningsdirektör i Korsholms kommun. Gift med Malin och pappa till två barn.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
Korsholms svenska församling har haft en central roll för mig då det gäller förrättningar. Jag och Malin gifte oss i Korsholms kyrka och bägge våra barn är döpta där. Församlingen har alltid känts nära då det handlar om förrättningar och högtider.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
Främst att vi har en församling som är ett med tiden och utvecklar en verksamhet som utvecklas i takt med tiden. Församlingen ska hörsamma medlemmarnas behov och erbjuda verksamhet för alla målgrupper och åldrar.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
I och med att jag jobbar med förvaltning till vardags skulle jag se min roll som en utvecklare av förvaltningen, ekonomin och fastigheterna. Jag anser också att vi behöver ställa oss frågan hur många församlingar vi ska ha i Korsholm i framtiden, och det ganska fort.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
Nära, inkluderande och öppen.
Här kommer Mikaels svar på frågorna:
1. Vem är du?
1. Jag heter Mikael Fredman
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. För mig är Korsholms församling en institution utan motsvarighet, den existerar den finns.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. För mig är det viktigt att vår församling skulle satsa mer framför allt på unga.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. Ekonomin och förvaltningen.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5. Bryr sig om. Tillgänglig. Hjälpsam.
1. Jag heter Ann-Marie Granholm, pensionerad studentmerkonom + ADB-merkonom bosatt i Karkmo på min makes hemgård. Tre vuxna barn och sju barnbarn ger livet innehåll och mening.
2. Jobbat på församlingens pastorskansli i 35 år och känner väl till verksamheten. Som sekreterare i församlingsrådet har jag fått insikt i förvaltningsfrågor. Församlingen har varit mitt andliga hemvist i över 40 år där jag deltar i körverksamheten.
3. Jag tror på folkkyrkan och hoppas att verksamheten är inriktad så att alla medlemmar kan närma sig kyrkan utan hög tröskel.
4. Jag tycker att vi har en bra verksamhet i församlingen och jag tror att skriftskolan är väldigt viktig för församlingens fortlevnad. Psalmsången håller på att minska och jag önskar att vi kunde ha mera samlingar där våra egna körer och föreningar, profana körer, solister mm skulle bjudas in till "Hela kyrkan sjunger" för att vår psalmskatt inte ska glömmas bort. Samtidigt nås flera av det kristna budskapet.
5. Trygghet, gemenskap, glädje.
1. 56-årig utbildare och utvecklare med 2 vuxna barn. Tidigare jordbrukare på deltid som nu generationsväxlat. Föreningsmänniska som trivs med körsång och egen tid i skogen.
2. Min hemförsamling där jag bl.a. fick mina grunder i körsång och tvärflöjt. Sporadisk kyrkobesökare, såtillvida en vanlig församlingsmedlem.
3. Trygghet, öppenhet, hopp.
4. Närhet, öppenhet, trygghet.
5. Stor, musik, sammanhang
1. Vem är du?
Yngve Lithén, 44 år och bor i Singsby. Jag har två barn som är 8 och 11 år gamla. Jag är utbildad pedagogie magister och jobbar för tillfället som klasslärare. Mina intressen är musik, skärgården, vara och jobba i skogen samt byggnadsvård av gamla hus.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling.
Jag har sedan 2004 vikarierat som kantor i olika församlingar och därmed även i Korsholms svenska församling. Förrättningar som dop, vigslar och jordfästningar av anhöriga har varit en del i den verksamhet som församlingen erbjuder sina medlemmar.
3. Vad tycker du är viktigt i församlingens verksamhet?
Det är viktigt att församlingen står nära människor så att den blir en naturlig del av människors vardag. Det gäller inte bara olika förrättningar utan även barnverksamheten och diakoniverksamheten med exempelvis mathjälp till människor som behöver hjälp. En mycket viktig del av församlingens verksamhet är även musikverksamheten i dess olika former för att människor ska vara delaktiga.
4. Vilka områden vill du utveckla som förtroendevald?
Jag vill utveckla kyrkan så att den står nära sina medlemmar, den ska vara en del av människors vardag. Jag är inte alls övertygad av att börja slå ihop församlingar utan de församlingar som finns i Korsholm och lyder under samfälligheten ska så långt som möjligt kvarstå, det är även en del av att finnas nära.
5. Vilka tre och skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
Kärlek - Hjälpsamhet - Ansvar
1. Jag är Kerstin Lång, klasslärare som tycker om att sjunga i kör.
2. Via sången och musiken har jag i församlingen hittat en gemenskap jag trivs i.
3. Att vi skulle nå ut till människorna och kunna erbjuda en gemenskap där alla känner sig sedda och behövda.
4. Som förtroendeval vill jag ge möjlighet för anställda och frivilliga att kunna arbeta för speciellt barn, unga och människor i nöd. Jag vill också lyfta fram gudstjänsten, uppmuntra envar att regelbundet delta och upptäcka den rikedom den erbjuder.
5. Musik
Öppenhet
Mångskiftande (geografi, befolkning, behov, styrkor, kunnande…)
1. Vem är du?
1. Jag är gift, mamma till en tonåring och Smedsbybo sedan snart 20 år. Till vardags jobbar jag som församlingssekreterare. Jag är utbildad inom ledarskap och undervisning.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. Det är min hemförsamling. Jag har under en tid fungerat som kyrkvärd i Smedsby. Det har stärkt samhörigheten med församlingen dvs. medlemmarna.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. Att den är välkomnande! I församlingens verksamhet ska var och en bli sedd, oberoende vem man är eller hur ofta man deltar. Den ska vara kravlös.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. För att utveckla behöver jag först veta vad som redan görs, men följande områden tycker jag att behöver prioriteras:
- Kyrkans hjälpverksamhet dvs. familjearbete, socialt ungdomsarbete, diakoni och internationell diakoni. Idag behövs hjälp både nära och fjärran.
- Miljöarbetet.
Eftersom ev.luth.kyrkan i Finland har som mål att vara koldioxidneutral senast år 2030 behöver också vi i Korsholm göra vårt.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5. Tillit. Kreativitet. Mångfald.
1. Vem är du?
Mikaela Mattlar, Till min utbildning sjukskötare och diakonissa. Arbetar nu som ansvarig sjukskötare på Solgårds effektiverade serviceboende i Smedsby. Jag har arbetat med människor under hela mitt yrkesverksamma liv. För mig är det viktigt att alla människor har möjlighet att leva ut sin tro, oberoende av ålder, livssituation eller var man bor.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
Korsholms svenska församling är nu min hemförsamling. Det har den varit och är, trots att jag arbetat i Solfs församling och levt mycket av mitt liv med olika arbeten och relationer som gett mig möjligheten till perspektiv.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
Väsentligt i församlingsverksamheten är kyrkans kärnuppgifter: ordet och sakramenten, diakonin samt arbetet med fostran bland barn och unga. Viktigt är att verksamheterna har sådan form att de kan nå så många som möjligt.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
Jag vill att så många som möjligt skall kunna ta del av församlingens verksamhet. Jag vill att verksamheten utvecklas på ett sådant sätt att alla kan få ta del av kyrkans kärnuppgifter, ord och sakrament, diakoni och fostran.
Musikverksamheten är en väsentlig del av hur man förverkligar kyrkans kärnuppgift och behöver därför ha möjligheter att nå fram till församlingsmedlemmarna.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling
Viktig. Utveckling. Möjligheter.
1. Vem är du?
Jag heter Rune Särs är 51 år bor i Tölby.
Jag är gift med Camilla Lervik-Särs.
Till familjen hör också sju barn och tre barnbarn
Jag har jobbat med exportförsäljning i snart 25 år.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
Korsholms svenska församling är den del av Kristi kyrka jag råkar tillhöra och därför vill jag arbeta för den.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
Det viktigaste uppdraget församlingen har är att berätta om att Gud älskar oss alla och att han vill ha en relation till alla människor. Hur detta budskap förmedlas på bästa sätt är beroende av individens livssituation. Vår församlings nuvarande strategi säger att vi skall satsa på barn, ungdomar och unga vuxna, jag tror att detta är viktigt för att vi skall nå ut med vårt budskap.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
Genomförande av den strategi församlingsrådet har antagit är något jag gärna arbetar för. Jag vill arbeta för att hitta lösningar där vi har attraktiva tjänster i hela samfälligheten, så att vi kan rekrytera duktiga och motiverade medarbetare också i framtiden, och på så vis trygga den kyrkliga verksamheten i hela Korsholm. Sedan är det en krass verklighet att skatteintäkterna kommer att minska inom en snar framtid och därför bör vi se över våra kostnader och göra strategiskt riktiga beslut redan under inkommande mandatperiod.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
Gemenskap, musik och arbetsglädje.
1. Vem är du?
1. Jag är en gift fyrabarnspappa som befinner mig mitt i livet. Jag har examen från samhällsvetenskapliga fakulteten i Åbo Akademi och Novia. Jag arbetar som elingenjör med försäljning och projektledning inom husteknikbranschen, närmare bestämt fastighetsautomation. På fritiden är jag mycket tillsammans med familjen. Vi tillbringar mycket tid i skärgården, där jag är med och för i Socklot vidare släktens fisketraditioner, främst nätfiske. En annan viktig hobby är fotboll, både på bänken (FF Jaros hemmamatcher missar jag sällan) när jag tittar på de yngre barnens matcher och som utövare själv i division 6. På helgerna tar vi gärna del av en gudtjänst eller ett kvällsmöte i församlingens eller någon av väckelsernas regi. Sommarens höjdpunkt för hela familjen är förbundet Kyrkans Ungdoms sommarläger i Pieksämäki. Det missar vi aldrig. I 12 år har jag varit förtroendevald i församlingen.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. För mig är Korsholm svenska församling en trygg ankarplats i tillvaron. En stabil grund och det är självklart för mig att tillhöra församlingen. Mitt andliga hem har jag trots allt i väckelserörelserna Kyrkans ungdom och Svenska lutherska Evangelieföreningen. Det kan förklaras med att jag är bibeltrogen i min grundsyn. Korsholms svenska lyder under Borgå stift. Det är viktigt för mig. Jag trivs alltid bra när jag som Korsholmsbo får träffa andra troende i vårt svenska stift.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. Gudtjänstlivet är viktigast och sedan följer diakonin. Det är viktigt att församlingen agerar i Jesu anda och ser de hjälpbehövande, svaga och utstötta. Samtidigt måste vi påminna oss om att Jesus även såg Sackaios, som verkligen behövde honom men inte led någon materiel nöd. Med de starka resurser och den duktiga personal vi har i Korsholms svenska församlig kan vi göra samma sak, vi kan nå alla.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. Utan vidare måste vi satsa mera på barn- och ungdomsverksamheten. Där har församlingen tappat mark de senaste åren. Församlingens fina musikarbete är en naturlig ingång i barn- och ungdomsverksamheten. Vi bör öka våra ansträngingar på att nå de unga, främst via god kvalitet på skolandakter och andra viktiga kontaktytor. Det här är angelägna böneämnen för oss församlingsmedlemmar.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5. Aktivt musikliv, stabil värdegrund, stor utvecklingspotential
1. Vem är du?
1. Jag heter Anna-Mari Bäckman och är gift med Tomas och mamma till Samuel. Jag arbetar som diakon i Vasa svenska församling.
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. Korsholms svenska församling är min egen församling, som jag i dagsläget inte har så tät kontakt till i vardagslivet på grund av att vi som familj engagerar oss i en frikyrkoförsamling. Att vara med i församlingsrådet är mitt sätt att känna delaktighet och bidra till den egna församlingen.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. Jag tycker att det är viktigt att församlingsborna har en plats där de får växa till som kristna. Det är i min mening den Kristna kyrkans främsta uppgift: att människor får lära känna Gud.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. Som förtroendevald med insikt i vad det är att arbeta i en församling vill jag värna om att verksamheten i församlingen i det stora hela är relevant och att arbetstagarna orkar med sitt arbete. Hellre arbeta begränsat och göra det bra än att ha 50 järn i elden och inte riktigt orka/hinna med allt.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5. Tillmötesgående, engagerad och närvarande.
1. Jag är 30 år, gift med Henrik, mamma till två barn och läkare. Bor i Smedsby och tycker om att springa och skida.
2. Jag har själv varit aktiv i församlingens barn- och musikarbete som yngre och när vi nu igen bor i Smedsby känns det tryggt och roligt att få vara med i motsvarande med egna barn.
3. Att kärnbudskapet om Jesus kommer tydligt fram i all verksamhet. Det är frälsningen genom Jesus och Guds mäktiga kärlek och kraft som är unikt för just församlingen och det bästa vi har att erbjuda människor i alla livsskeden
4. Jag skulle gärna se att församlingen skulle vara ännu mera ”ett”. Till exempel genom att ännu mer engagera olika körer och grupper i gudstjänsterna så kunde banden mellan olika gemenskaper inom församlingen stärkas.
Jag tror också att vi behöver fortsätta utveckla diakonin och arbetet för att stöda familjer. Det finns många som har det tufft i vardagen idag, och som församling kan vi både göra förebyggande arbete och hjälpa de som har det som allra svårast.
5. Musikalisk, öppen gemenskap.
1. Vem är du?
1. Mia Koski bor i Helsingby
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. Jag sjunger i kör.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. Barn/ungdoms-, äldre- och musik-verksamhet
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. Ovanstående.
5, Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5. Många olika aktiviteter
1. Vem är du?
1. Jag är en kristen, gift fyrabarnsmamma som bor i Singsby. Jag är utbildad socionom och magister i utvecklingspsykologi. Jag jobbar som sakkunnig inom barn- och familjearbete. Jag är en lösningsfokuserad optimist.
2 .Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. När vår familj flyttade till Korsholm blev vi varmt emottagna av Korsholms svenska församling. Två av våra barn började i dagklubben och därvia fick vi kontakt med församlingens verksamhet. En församling som har fin verksamhet och engagerade anställda.
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. Att alla känner sig välkomna och att det finns en bred verksamhet med något för alla åldrar. Jag tror på att det finns ett mervärde i att människor träffas över generationsgränserna. Det är viktigt att kyrkans budskap presenteras på ett sätt som alla förstår och att det är lätt att komma med i församlingens verksamhet.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. Jag skulle vilja se en ännu större gemenskap inom församlingen för att motverka ensamhet och utanförskap. Jag tror på att bygga relationer och att alla har något att bidra med i en gemenskap. Jag tror att vi alla mår mycket bättre när vi delar glädjeämnen och bördor.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5. Hopp
Gemenskap
Medmänsklighet
1. Vem är du?
1. Mikael Ventin
Pensionär bosatt i Smedsby
2. Beskriv din relation till Korsholms svenska församling?
2. Jag har suttit med i kyrkorådet i två perioder
Fungerar som kyrkvärd i Smedsby
Har varit hjälpledare på Alpha kurs
3. Vad tycker du att är viktigt i församlingens verksamhet?
3. Församlingens viktigaste uppgift är att förmedla evangeliet om Kristus.
Viktigt är också att församlingen är en inkluderande församling där alla
känner sig välkomna.
4. Vilka områden vill du som förtroendevald utveckla?
4. Barn- och ungdomsverksamheten är viktig för församlingen.
Ett annat viktigt område är gudstjänstlivet.
5. Vilka tre ord skulle du använda för att beskriva Korsholms svenska församling?
5: Mångsidigt musikliv
Aktiv församling
Välskött församling.
1. Jag kan identifiera mej som barn, maka, mor, mormor och farmor. Har jobbat/jobbar som inredare, försäljare och servitör. Tycker om att vistas ute i naturen, gärna med picknicryggsäcken med. Njuter av stillheten och allt det vackra runtomkring mej.
2. Har varit aktivt med i Korsholms församling sen vi byggde hus i Iskmo för 33 år sen. Att ta del av gudstjänsterna är en viktig prioritet i vårt liv och har gett oss så mycket glädje. Att få bestämma och vara delaktig är något jag gillar och har varit möjligt genom att ha fått vara förtroendevald i flera repriser. Sitter för tillfället med i missionsgruppen.
3. Att man känner sej sedd, delaktig och behövd. Alla blommor måste få blomma. Att verksamheten riktar sej till alla åldrar, men även till gemensamma möten och samarbeten.
4. Fler frivilligas delaktighet i församlingen. Fler möten i verksamheten. Djupare och fler bibelstudie- och diskussionsgrupper.
5. Öppenhet, delaktighet och glädje.
Vi använder kakor för att ge dig en bättre upplevelsen på vår webbplats. Våra egna, nödvändiga kakor garanterar att webbplatsen är effektiv och användarvänlig.
På webbplatsen använder vi inbäddningar med videor eller annat innehåll från sociala medier. Det innehållet kan ha kakor som identifierar användaren. Du kan se innehållet endast om du godkänner kakorna.
Kakor (cookies)Öppna länk i ny flik