Nallar sitter bänkade vid ett matbord

Barn och familj

Våra Föräldra-barn grupper

- I Smedsby församlingsgård. Samling varje fredag kl 9.30 – 11.00. Adress: Niklasvägen 3. Välkommen!

- I Karperö, Carpella Strandlid. Samling varannan onsdag (jämna veckor) kl. 9.30 - 11. Adress: Karperövägen 526. Välkommen!

- I Tölby Hembygdsgård. Samling varannan onsdag  (udda veckor) kl. 9.30-11. Adress: Tölby-Vikbyvägen 246, Tölby. Välkommen!

Kom när det passar er bäst! Fri lek och pyssel, kaffe eller saft med dopp och musikstund. :-)

Dagklubben:

Tycker ert barn om att sjunga, pyssla, leka med andra barn m.m. I så fall kan församlingens dagklubb vara ett alternativ för er familj.

Församlingens dagklubbar är till för 3-5 åringar. Målet är att stöda barnets individuella och sociala utveckling på det sätt som motsvarar barnets ålder och förutsättningar, samt att stöda familjen i barnets kristna fostran.

Leken är barnets sätt att lära och träna olika färdigheter och därför förekommer både fri lek och ledd lek tillsammans i grupp. Sång, rytmik och rörelse hör också till dagsprogrammet. Aktiviteter som utvecklar barnets känsla för färg och form hjälper dem att uttrycka sina upplevelser. Stillhet under samtal och berättelser är viktigt för barnet och ger en upplevelse av gemenskap och samhörighet.

3-åringarna samling tisdag och torsdag kl. 9-11, max 8 barn. Det finns några platser lediga ännu! (1.9 2018)

4-5 åringarna samling tisdag o torsdag kl. 12-15.

Dagklubbarna samlas i Smedsby församlingsgård, Niklasvägen 3. Det finns möjlighet att åka taxi till 4 – 5 årsklubben.

Församlingens sånggrupper för barn och unga. (Startar vecka 36, 2018):

• Lilla barnkören (ca 1-5 åringar) i musiksalen (södra flygelbyggnaden, bredvid Korsholms kyrka), ons. kl. 17.30-18.00. Ledare: Sabina Sjöbacka
  • Körskola, förskolan – åk 3 i Sockenstugan (bredvid Korsholms kyrka, ons. kl. 17.30-18.10. Ledare: Susanne Westerlund
  • Barn- och ungdomskören Germivox, från åk 4 i Sockenstugan (bredvid Korsholms kyrka), to. kl. 17.30 – 18.30. Ledare: Susanne Westerlund *)
*) Efter Barn- och ungdomskören Germivox kan deltagarna gå till Tjaueli – öppet hus.  Det är en fri  samling för barn och ungdomar i ungdomsutrymmet, ingång vid Musiksalen (södra flygelbyggnaden) torsdagar kl. 18.00-20.30. Mysrum, datorer, instrument.

Ledare: Ungdomsarbetsledare Tommy ”Ransu” Rannanpää.

Pappersänglar och höstlöv i dagklubbens fönster
Dagklubbens fönster, september 2018
Ledande kyrkomusiker
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Ledig i regel måndagar och tisdagar.

Konstnärlig ledare för Korsholms församlings musikskola

Kyrkomusiker
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1