Dop

Ni har fått barn - grattis!

Vi hoppas ni vill döpa er nya familjemedlem! Genom dopet blir barnet medlem av församlingen. Dopet kan ske i kyrkan, i hemmet eller i Smedsby församlingsgård eller på en annan ort.

Barnet döps oftast när det är 2-3 månader gammalt, men det kan variera beroende på livssituation. Oberoende om barnet döps eller inte, så ska du meddela barnets namn och uppgifter till DVV tre månader efter att barnet fötts.

Faddrar

En fadder är en viktig person i ett barns liv, en trygg vuxen och vän. Alla ska ha minst en fadder. Fadderns uppgift är att stöda föräldrarna i den kristna fostranDen som döps ska ha minst en fadder som är konfirmerad medlem i en evangelisk-luthersk kyrka. Därtill kan också den vara fadder som hör till en sådan kristen kyrka eller ett sådant kristet religionssamfund som godkänner ett dop som förrättats av en evangelisk-luthersk kyrka

Bokning av dop sker enklast genom att ringa till Pastorskansliet.

Församlingen har en dopklänning, som kan lånas vid dop i kyrkan eller i Smedsby församlingsgård, (meddela i så fall till pastorskansliet). Invid kyrkan har församlingen ett trevligt utrymme, Musiksalen där man i samband med dopet kan ordna kaffeservering för ca. 30 personer. Mera info om att hyra utrymmet.

Vill ni ha dopet i Smedsby församlingsgård kan ni reservera utrymmet genom att ringa Korsholms finska församlings pastorskansli.

Enligt Religionsfrihetslagen skall barnets vårdnadshavare gemensamt besluta om barnets religiösa ställning. 

VÄLKOMMEN till dopet med Ert barn!

 

 

 

Dopet en välsignelse

Information om dopet:

Faddrar

Dopet

 

Dopträdet i Korsholms kyrka