Hjärta visas med händer

Vår verksamhet för unga

Hej! Konfirmander, som vill ha underteckning i de 10 valbara besöken, här kommer förslag

* Spelkväll onsdag 6.11 öppet mellan kl 18-20, kom till ungdomsutrymmen, spela chatta o delta i en kort andakt (kl 19.00-19.15 som man får anteckning för)
* DOOM metal mässa, för dem som vill vara med om något lite annorlunda, och/eller gillar tung musik. Söndagen den 24.11 kl 18-19 i sockenstugan i Gamla Vasa, 50m från kyrkans ingång.
* Julfest 12.12 öppet mellan kl 18.30-20.30 i ungdomsutrymmen i Gamla Vasa, (andakt kl 19.30-19.45 som man får anteckning för)

Övrig ungdomsverksamhet:

Tjaueli – öppet hus

Torsdagar kl 18.30-20.30 i Gamla Vasa, ungdomsutrymmen (ej under höstlov, sportlov och påskveckan)

Ledare: Tommy ”Ransu” Rannanpää *)

Hack it (LAN) vi spelar, lyssnar på musik, diskuterar, äterr gott.... Välkommen! fr 8- lö 9.11 (anmälning krävs minst 1 dag före per SMS, dvs to 7.11 kl 16) Ledare: Tommy "Ransu" Rannanpää *)

Innebandy i högstadiet, tisdagar kl 15-16, tisdagarna 22.10, 29.10, 5.1, 12.11

Hjälpledarskolning  fortsätter i Smedsby förs hem.Ledare: Tommy "Ransu" Rannanpää *)

Germivox vokalensemble, från åk 7 med minst två års körerfarenhet. Ledare: kantor Susanne Westerlund

Ta kontakt med vår *) ungdomsarbetsledare Tommy "Ransu" Rannanpää

Ett brinnande ljus
Ledande kyrkomusiker
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Verksamhetsledare för Korsholms församlings musikskola. Ledig i regel måndagar och tisdagar.

Julen

Julens budskap berör mitt och ditt liv. Gud blir människa och känner med oss i våra vardagsbekymmer. Läs tankar av julens kändisar inför den speciella natten.

Inför julen får vi önska varandra god jul! Kyrkorna världen över firar minnet av en världsavgörande händelse i Betlehem för drygt tvåtusen år sedan – Gud själv kom till jorden som ett litet hjälplöst människobarn.

Hände det här just den 25 december år noll? Nej, det gjorde det nog inte – ingen vet exakt när Jesus föddes, utom att det var när Augustus var regerande kejsare i Rom och Quirinius var landshövding över Syrien, som det står i Lukasevangeliet. Det vill säga någon gång mellan 4 f Kr och 6 e Kr. Så pass världsavgörande var ändå händelsen att man senare kom att inleda tideräkningen utgående från Jesu födelse.

Att vi firar 25 december som Jesus’ födelsedag beror på att romarna bestämde att ersätta firandet av guden Sol Invictus (den obesegrade solen) med den nya kristna högtiden.

Profetiornas uppfyllelse

Gamla testamentets profeter förutsade att det ska komma en Messias som ska rädda Israel och vara en frälsare för alla folk. På julaftonen läser vi i kyrkorna en del av dessa profetior. Både Jesaja och Jeremia skriver om hur ett skott ska växa fram ur Jisahis och Davids stam, en konung ska födas som ska skapa fred och rättfärdighet. I Mikaels bok beskrivs hur det i Betlehem ska födas en herde över folket.

Julprofetior:

Julbön

Julafton är den mest populära kyrkliga högtiden. Då deltar många också i en gudstjänst. Av dem är julbönen den mest besökta. Den enkla och korta utformningen med fokus på julevangeliet och bekanta julpsalmer som Nu tändas tusen juleljusGiv mig ej glans och Härlig är jorden har blivit en tradition för många. I flera församlingar ordnas också speciella julböner för barn.

Julnattsmässa

Julnatten är natten för Kristi födelse. Församlingen hör ängelns budskap:

I dag har en frälsare fötts år er.

Julnattsmässan (änglamässan) är huvudevenemanget under jultiden i en stor del av den kristna världen.

Julottan

Under julottan (herdarnas mässa) färdas vi till Betlehem med herdarna. Där får vi se att Jesus fötts.

Juldagens gudstjänst

På juldagens gudstjänst (folkets mässa) tackar vi Gud för att han låtit sin son bli människa, vår broder, så att vi alla kan bli Guds barn.