Hösthälsningar från barnledarna Henna och Sanna!

 

​​​​​​​
 

Äppelpaj i långpanna

 

Ingredienser:

7 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 ägg

4 dl socker

3 dl mjölk

4 msk smält smör

 

Fyllning:

0,75 dl socker

2 msk kanel

1kg skalade och klyftade äpplen

 

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
  3. Knäck äggen i en skål, blanda ner övriga ingredienser och rör med en sked till en smet. Vispa inte.
  4. Blanda socker och kanel i en stor plastpåse. Lägg ner äppel­klyftorna och skaka  tills alla äpplen är täckta med kanel.
  5. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, 30 x 40 cm. Häll i kaksmeten och tryck ner äppelklyftorna jämnt fördelat i smeten. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25 min.

 

 

 

 

BLÅBÄRPAJ