Kort påskgräs i en vit skål
Påskgräs på gång!

Barn och familj

Våra Föräldra-barn grupper

ALLA FÖRÄLDRA-BARN GRUPPER INHIBERADE TILLS VIDARE.

Vi har WHATSAPP GRUPPER

för SMEDSBY-, TÖLBY- och KARPERÖ familje-barn grupperna.

Ifall ni vill dela med er recept, pyssel tips, lekar eller något annat kan ni

skicka telefonnummer så lägger vi till er till den grupp ni önskar.

Om ni har något ni undrar över kan vi i gruppen fundera tillsammans!

Denna grupp gäller nu under Corona tiden.

Vårhälsningar:

Sanna 044-3560531

Henna 044-7129425

- I Smedsby församlingsgård. Samling varje fredag kl 9.30 – 11.00. Adress: Niklasvägen 3. Välkommen!

- I Karperö, Carpella Strandlid. Samling varannan onsdag (jämna veckor) kl. 9.30 - 11. Adress: Karperövägen 526. Välkommen!

- I Tölby Hembygdsgård. Samling varannan onsdag  (udda veckor) kl. 9.30-11. Adress: Nissustået 6, Tölby. Välkommen!

Kom när det passar er bäst! Fri lek och pyssel, kaffe eller saft med dopp och sångstund. :-)

Dagklubben:

Tycker ert barn om att sjunga, pyssla, leka med andra barn m.m. I så fall kan församlingens dagklubb vara ett alternativ för er familj.

Församlingens dagklubbar är till för 3-5 åringar. Målet är att stöda barnets individuella och sociala utveckling på det sätt som motsvarar barnets ålder och förutsättningar, samt att stöda familjen i barnets kristna fostran.

Leken är barnets sätt att lära och träna olika färdigheter och därför förekommer både fri lek och ledd lek tillsammans i grupp. Sång, rytmik och rörelse hör också till dagsprogrammet. Aktiviteter som utvecklar barnets känsla för färg och form hjälper dem att uttrycka sina upplevelser. Stillhet under samtal och berättelser är viktigt för barnet och ger en upplevelse av gemenskap och samhörighet.

3-åringarna samlas tisdagar och torsdagar kl. 9-11

4-5 åringarna samlas tisdagar och torsdagar kl. 12-15.

Dagklubbarna samlas i Smedsby församlingsgård, Niklasvägen 3.

Lediga platser finns i dagklubben, anmälningar per telefon 044-3560531 / 044-7129425 och via email sanna.saarela@evl.fi

Församlingens sånggrupper för barn och unga.

• Lilla barnkören (ca 1-5 åringar) i musiksalen (södra flygelbyggnaden, bredvid Korsholms kyrka), ons. kl. 17.30-18.00. Ledare: Alma Westerlund
  • Körskola, förskolan – åk 3 i Sockenstugan (bredvid Korsholms kyrka, ons. kl. 17.30-18.10. Ledare: Susanne Westerlund
  • Barn- och ungdomskören Germivox, från åk 4 i Sockenstugan (bredvid Korsholms kyrka), to. kl. 17.30 – 18.30. Ledare: Susanne Westerlund *)
*) Efter Barn- och ungdomskören Germivox kan deltagarna gå till Tjaueli – öppet hus.  Det är en fri  samling för barn och ungdomar i ungdomsutrymmet, ingång vid Musiksalen (södra flygelbyggnaden) torsdagar kl. 18.00-20.30. Mysrum, datorer, instrument.

Ledare: Ungdomsarbetsledare Tommy ”Ransu” Rannanpää.

En grön lertupp med färgglada fjädrar och en rosa skål med majsfrön som växer
Majsfrön gror (popcornsfrön)
Barnledare