Korsholms kyrka i sommarskrud

Välkommen med i vår gruppverksamhet för vuxna!

Vi har bl.a. Bönegrupp, Karaträff, många olika körer, MissionssyföreningDUV samtalsgrupp, pensionärskretsar i flera byar i samarbete med Vuxeninstitutet i Korsholm.

Du är också varmt välkommen med som frivillig i vår verksamhet. Vi behöver bl.a. textläsare, kyrkvärdar och kaffekockar. Ta kontakt med kyrkoherde Berndt Berg

Midsommardagen

Midsommaren är Johannes döparens födelsedag. Vi firar midsommardagen på den lördag som infaller närmast efter den 19 juni.

Johannes döparens födelsedag har placerats sex månader före julen, i enlighet med Lukasevangeliet. Enligt Lukas berättade ängeln Gabriel för Maria om Jesu födelse och sade då också att Johannes mor Elisabet var gravid i sjätte månaden.

Johannes döparen var redan på 300-talet en del av liturgin i de västra och de östra kyrkorna. Kyrkofadern Augustinus sammanförde Johannes döparens egna ord:

Han (Jesus) skall bli större och jag mindre (Joh. 3:30)

med vinter- och sommarsolståndet. Dagarna blir kortare efter midsommar medan det blir ljusare efter julen, Jesu födelse.

I Finland infaller Johannes döparens dag på en nationell högtidsdag, Finlands flaggas dag.

Klockstapeln vid Smedsby församlingsgård
Niklasvägen 3
65610 Korsholm

Mottagning i Smedsby församlingsgård tisdagar och torsdagar kl. 9.00-11.00

Mottagning i Smedsby församlingsgård tisdagar och torsdagar kl. 9.00-11.00

Tf. församlingspastor
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Ledig i regel torsdagar och fredagar

Korsholms svenska församling/Berndt Berg, Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Jag är också kontraktsprost och prästassessor. Jag är vanligen ledig måndag-tisdag Jag finns på Facebook

Jag bor i Södra Vallgrund.

Fritidsintressen: Segling och friluftsliv.

Kaplan
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Vill du bli förtroendevald?

Är du intresserad av att påverka i din församling? Vill du förnya verksamheten? Ställ upp som kandidat och gör framtidens kyrka nu!

Ställ upp som kandidat