Bönegruppen

Bönegruppen samlas i Smedsby församlingsgård (Niklasvägen 3, 65610 Korsholm) på tisdagskvällar kl. 19-21 till bön,  diskussioner och bibelläsning. Välkommen till bönegruppen!

Karaträffen - bara för män

Ibland behöver män bara få träffas sinsemellan. Dricka kaffe, äta bulla, och prata om vad som är viktigt eller annars bara intressant. Det som pratas i karagruppen stannar i karagruppen. Det här är bästa broder gemenskap som finast - uppriktigt, ärligt och äkta. Eller en chans att bara sitta med en kaffekopp och lyssna på de andra. Intressanta gäster och gott samtal. Karaträffen i Smedsby församlingsgård varannan tisdag kl. 14-16. Välkommen med!

Missionssyföreningen

Varannan måndag (jämna veckor) kl. 13-15 samlas Missionssyföreningen i Smedsby församlingsgård, i rum Glöd (dörr E). Brev, kaffe, handarbete och lotterier (till förmån för missionen) kan stå på agendan en mådagseftermiddag. Kontaktperson är Birgit Collander, tel. 050 598 3182. Välkommen med!

Våra körer

Vi har flera körer för vuxna; Kyrkokören, Kammarkören Psallite, Kör för alla och Pensionärskören. Här finns mera info Välkommen med i vår gemenskap!

DUV - Samtalsgruppen

Samlas jämna veckor, på tisdag, kl. 18.30-20.00 i Smedsby församlingsgård på Niklasvägen 3. Vi umgås, pysslar och pratar om vad som hänt sen sist. Vi gör också ett par utfärder per år. Välkommen med!

Frågor? Kontakta diakon Li Ollil-Nylund

Ljus på altaret i Smedsby församlingsgård
Smedsby församlingsgård

Midsommardagen

Midsommaren är Johannes döparens födelsedag. Vi firar midsommardagen på den lördag som infaller närmast efter den 19 juni.

Johannes döparens födelsedag har placerats sex månader före julen, i enlighet med Lukasevangeliet. Enligt Lukas berättade ängeln Gabriel för Maria om Jesu födelse och sade då också att Johannes mor Elisabet var gravid i sjätte månaden.

Johannes döparen var redan på 300-talet en del av liturgin i de västra och de östra kyrkorna. Kyrkofadern Augustinus sammanförde Johannes döparens egna ord:

Han (Jesus) skall bli större och jag mindre (Joh. 3:30)

med vinter- och sommarsolståndet. Dagarna blir kortare efter midsommar medan det blir ljusare efter julen, Jesu födelse.

I Finland infaller Johannes döparens dag på en nationell högtidsdag, Finlands flaggas dag.

Niklasvägen 3
65610 Korsholm

Mottagning i Smedsby församlingsgård tisdagar och torsdagar kl. 9.00-11.00

Mottagning i Smedsby församlingsgård tisdagar och torsdagar kl. 9.00-11.00

Kaplan
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1
Tf. församlingspastor
Församlingsarbetets specialtjänster
Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Ledig i regel torsdagar och fredagar

Korsholms svenska församling/Berndt Berg, Adelcrantzgränd 1
65380 Vasa

Jag är också kontraktsprost och prästassessor. Jag är vanligen ledig måndag-tisdag Jag finns på Facebook

Jag bor i Södra Vallgrund.

Fritidsintressen: Segling och friluftsliv.