Dop

DOPET: Barnet blir medlem av församlingen genom dopet. Dopet kan ske i kyrkan, i hemmet eller i Smedsby församlingsgård eller på en annan ort.

FADDRAR: Ett barn som döps bör ha minst 2 faddrar som är konfirmerade och tillhör en evangelisk-luthersk kyrka. Därutöver kan barnet ha faddrar, som hör till en annan  kristen kyrka eller trosriktning, men som godkänner dop i den evangelisk-lutherska kyrkan. Om inte faddrarna kan närvara vid dopet bör två dopvittnen tillkallas. Fadderns uppgift är att stöda föräldrarna i den kristna fostran.

BESTÄLLNING AV DOP sker genom att ringa pastorskansliet  tel. 06-3560 500  kl. 9-14 (stängt på onsdagar)

Invid kyrkan har församlingen ett trevligt utrymme; tidigare musiksalen, med nyrenoverat kök, klädförvaring och wc, där man i samband med dopet kan ordna kaffeservering för ca. 35 personer. Det finns bl.a. kaffeserviser, kaffe-/vattenkokare, diskmaskin och ett stort kylskåp att tillgå. Personalen sätter in vita dukar till borden som man kan ordna som det passar och dekorera själv. Som församlingsmedlemmar kan ni hyra utrymmet för 37,50 € och även icke församlingsmedlemmar kan hyra det för 75,00 €

Församlingen erbjuder en dopklänning, som kan lånas vid dop i kyrkan eller i Smedsby församlingsgård (meddela pastorskansliet).

Vill ni ha dopet i Smedsby församlingsgård kan ni reservera utrymmet genom att ringa Korsholms finska församlings pastorskansli tel. 06-3226700. De önskar att man betalar kontant för hyran av utrymmet.

Det finns en rullstol att låna och använda i Korsholms kyrka vid dop eller andra förrättningar. Fråga efter den av vaktmästaren eller någon annan anställd på plats.

Ge ditt barn en chans att få höra till församlingen och lära känna Gud.
Enligt Religionsfrihetslagen skall barnets vårdnadshavare gemensamt besluta om barnets religiösa ställning.  VÄLKOMMEN till dopet med Ert barn!

Mera information om dop finner du på den evangelisk lutherska kyrkans websidor.