Ni har fått barn - grattis!

Vi hoppas ni vill döpa er nya familjemedlem. Genom dopet blir barnet medlem av församlingen. Dopet kan ske i kyrkan, i hemmet eller i Smedsby  församlingsgård eller på en annan ort.

Ett barn som döps bör ha minst två faddrar som är konfirmerade och tillhör en evangelisk-luthersk kyrka. Därutöver kan barnet ha faddrar, som hör till en annan  kristen kyrka eller trosriktning, men som godkänner dop i den evangelisk-lutherska kyrkan. Om inte faddrarna kan närvara vid dopet bör två dopvittnen tillkallas. Fadderns uppgift är att stöda föräldrarna i den kristna fostran.

Beställning av dop sker enklast genom att ringa till Pastorskansliet må, ti, to eller fre kl. 9-14. Stängt på onsdagar.

Församlingen erbjuder en dopklänning, som kan lånas vid dop i kyrkan eller i Smedsby församlingsgård, (meddela pastorskansliet). Invid kyrkan har församlingen ett trevligt utrymme, Musiksalen, med nyrenoverat kök, där man i samband med dopet kan ordna kaffeservering för ca. 30 personer. Mera info om att hyra utrymmet

Vill ni ha dopet i Smedsby församlingsgård kan ni reservera utrymmet genom att ringa Korsholms finska församlings pastorskansli tel. 06-3226700.

Ge ditt barn en chans att tro på Gud. Enligt Religionsfrihetslagen skall barnets vårdnadshavare gemensamt besluta om barnets religiösa ställning.  VÄLKOMMEN till dopet med Ert barn!

Ängel i Korsholms kyrka