Beslutsfattande

Korsholms svenska församling hör till Korsholms kyrkliga samfällighet som består av 5 församlingar inom Korsholms kommun. Församlingsgränserna följer i huvudsak de gamla kommungränserna som fanns före 1973 då Korsholms storkommun bildades. Undantag är Mustasaaren suomalainen seurakunta (Korsholms finska församling) som omfattar hela kommunen. Den finska församlingen bildades 1995. De övriga svenska församlingarna är Kvevlax församling, Replot församling och Solf församling. Varje församling väljer sina representanter till Gemensamma kyrkofullmäktige. Fördelningen av platser i gemensamma fullmäktige är beroende av församlingarnas medlemsantal. Korsholms svenska församling har 10 platser, Korsholms finska 7, Kvevlax 6, Replot 4, Solf 4 (fr 2011).

Enligt samfällighetens grundstadga är församlingarna självständiga, endast ekonomikontoret är gemensamt med ekonomichefen, bokföraren, fastighetschefen och en fastighetsarbetare.

DE INVALDA I FÖRSAMLINGSVALET 2014:
Korsholms svenska församling

KYRKOFULLMÄKTIGE
Boije Hans, dipl. ing. teol.mag.
Boström Tarja, pensionär, studiehandledare
Lindgrén Henrik, gymnasielärare
Lygdbäck Vivan, pol.mag.
Pursiainen Ossi, pensionär, pol.mag.
Lahti Jussi, VD
Lithén Per-Henrik, klasslärare